(60 % pinot noir, 40 % chardonnay)
13 september 2023 (hemma)
Louis Roederers ”vanliga” årgångschampagne från 2007. En fjärdedel av vinerna i den här årgången jästes på fat. Min flaska blev degorgerad i september 2012 med en dosage på 9 g/l.
Det här är en mycket, mycket bra champagne! Den dricks över två dagar och lyfter till en ny nivå dag två.
Doft: Utvecklad, brödig, fruktig och komplex. Inslag av brioche, mogna gula äpplen, stenkross, citronskal och trä som vid högre temperatur följs av ost, champinjoner och gräddkola. Senare även hasselnötter.
Smak: Utvecklad, syrlig, fruktig och torr. Mogna gula och gröna äpplen samt mogen citron, clementin, smör och choklad. Hög syra och bra energi. Ännu mer harmonisk dag två då den lyfter till en ny nivå.
Betyg idag: 89
Sannolikt bäst: 2021-2027
Mina tidigare intryck av Louis Roederer Vintage 2007:
Mina intryck av andra årgångar:
Det är koden längst ner till höger som är intressant på baksidan. Med hjälp av den får man redan på viktiga detaljer såsom druvblandning, degorgeringsdatum och dosage.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar