Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 16 maj 2024

2010 Laherte Frères Les Vignes d’Autrefois

(100 % pinot meunier)

 

30 september 2023 (hemma)

 


 

Les Vignes d’Autrefois från Laherte görs på meunier från gamla stockar. Det här är andra gången jag dricker den här årgången. Flaskan blev degorgerad i januari 2014 med en dosage som ligger i spannet 2-4 g/l.

 

Det är en fantastisk och fullt utvecklad champagne som fortfarande är full av liv! Den dricks över två dagar och håller ihop bra.

 

Doft: Utvecklad, fruktig och kryddig. Inslag av mogna blåbär, björnbär, röda äpplen, vanilj, bakverk och kanderade nötter. Senare även lite skaldjur.

 

Smak: Utvecklad, syrlig, bärig och mycket torr smak med påtaglig sälta och bra energi. Björnbär, blåbär, röda äpplen och clementin. Hög syra, men bra balans. Mycket lång eftersmak.

 

Betyg idag: 90

 

Sannolikt bäst: 2020-2026

 

Mina tidigare intryck av Les Vignes d’Autrefois 2010:

2014-10-28: 89(+)

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar