(46 % chardonnay, 36 % pinot noir, 18 % pinot meunier)
22 september 2023 (hemma)
Jean-Philippe Troussets roséchampagne görs med hjälp av blandning, där han i den här utgåvan tillsatt 6 % rött vin (köpt från Frédéric Savart). Champagnen är delvis (10 %) fatjäst. Basårgången är möjligen 2019, men det finns dessvärre ingen information om varken den eller degorgeringsdatum på flaskan.
En härlig champagne!
Doft: Generös, fruktig och parfymerad. Inslag av jordgubbar, persika, röda äpplen, bränt bröd och körsbär. Dag två även ost och lakrits.
Smak: Generös, bärig, frisk och torr smak med tydlig sälta. Jordgubbar, körsbär och röda äpplen. Medellång eftersmak av lingon och hallon.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: 2026-2032
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar