Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 26 maj 2024

Gallimard Cuvée de Réserve

(100 % pinot noir)

 

7 oktober 2023 (Julie i Malmö)

 


 

Gallimard Père & Fils är en producent med hemvist i Les Riceys i Côte des Bar. Verksamheten startade 1930 när Jules Gallimard och hans son Ernest producerade sina första flaskor champagne. Idag är det Didier (pappa) och Arnaud (son) som driver familjefirman, som omfattar tolv hektar vingårdsmark där man odlar 85 % pinot noir och 15 % chardonnay med ett hållbart arbetssätt. Man köper dessutom druvor från andra odlare för att kunna utöka sin produktion. Sortimentet består av sju champagner och en rosé des Riceys, hembyns unika stilla rosévin.

 

Årgångslösa Cuvée de Réserve, som görs på pinot noir från hembyn, är producentens instegsvin. Dessvärre finns det ingen uppgift om vare sig basårgång eller degorgeringsdatum.

 

Det här är en trevlig champagne.

 

Doft: Generös och fruktig. Inslag av skogsbär, mogen persika och brioche.

 

Smak: Generös, frisk och mycket torr smak som domineras av skogsbär och persika med lite skalbeska. Bra intensitet, fin syra och hygglig balans.

 

Betyg idag: 82

 

Sannolikt bäst: 2026-2032

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar