Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 21 augusti 2016

2002 Louis Roederer Vintage

(66 % pinot noir, 34 % chardonnay)

3 juli 2016 (hemma)Louis Roederer Vintage 2002 är underbart utvecklad idag, men har helt klart fortfarande en intressant tid framför sig! Flaskan dricks över tre dagar och allra bäst är den sista dagen. Paradoxalt nog känns den faktiskt lite trött dag ett medan jag upplever den som ung och spänstig dag tre!

Dosage på 11-12 g/l. Flaskan köpt på Le Parvis i Reims i oktober 2014.Doft: Kraftfull, utvecklad doft med rostade toner. Inslag av gummi, jäst, grädde, äpplen, rostat bröd och rostade nötter. Gummitonerna försvinner med längre tids luftning och ersätts av ett inslag av jordgubbar dag två och tre.

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig, kryddig och medelfyllig smak av gula äpplen, gräddkola och citrusskal. Senare även jordgubbar. Hög, fin syra!

Betyg idag: 91

Sannolikt bäst: 2018-2024Mina intryck av andra årgångar (med länkar till resp inlägg):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar