Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 8 maj 2024

2010 Olivier Horiot Rosé des Riceys En Valingrain

(100 % pinot noir)

 

18 september 2023 (hemma)

 


 

Årgång 2010 av Olivier Horiots Rosé des Riceys En Valingrain är ett fullt utvecklat vin idag. Det smakar bra, men 2017 som jag druckit precis är trots sin ungdom bättre.

 

Druvorna till detta rosévin skördades den 24 september 2010 och vinet buteljerades, efter nästan elva månaders lagring på gamla fat, den 18 augusti 2011.

 

Doft: Utvecklad, bärig och kryddig. Inslag av jordgubbar, körsbär, kanel och undervegetation.

 

Smak: Frisk, bärig, torr och utvecklad. Relativt lätt. Körsbär, hallon, blodapelsin och tydliga tanniner.

 

Betyg idag: 84

 

Sannolikt bäst: 2018-2023

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar