(100 % chardonnay)
5 april 2023 (hemma)
Den här årgångschampagnen från André Jacquart i Vertus imponerar alltid, oavsett vilken årgång det handlar om och nästan oavsett när man dricker den. Det här är fjärde gången jag dricker 2006:an. Flaskan blev degorgerad i november 2013 med en dosage på ca 4 g/l.
Det här är fortsatt en härlig champagne, men betyget är möjligen något generöst. Den lyfter inte lika mycket ”som vanligt” till dag två, vilket möjligen är ett tecken på att den närmar sig slutet på sitt optimala drickfönster.
Doft: Utvecklad och komplex. Inslag av jäst, aprikos, krut, rostat bröd och gräddkola följs efter hand av mogna gula äpplen, friterade räkor och smält smör.
Smak: Utvecklad, fruktig, frisk och mycket torr smak med viss sälta och fin koncentration. Gula äpplen, persika och lime.
Betyg idag: 90
Sannolikt bäst: 2014-2024
Mina tidigare intryck av Millésime Expérience 2006:
Mina intryck av andra årgångar:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar