Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 19 juli 2015

2007 André Jacquart Millésime Experience

(100 % chardonnay)

6 juni 2015 (hemma)

Doft: Komplex, brödig och utvecklad doft med inslag av gula äpplen, persika, ek, smör, kex och hasselnötter. Senare även ananas och nougat.

Smak: Mycket frisk, mycket torr och medelfyllig smak. Gula äpplen, persika, hasselnötter och smörkola. Hög syra. Medellång eftersmak med inslag av persika. Jag sparar en del av flaskan och dagen efter är den mer utvecklad.

Kommentar: Fullständigt lysande! Den här champagnen blir bara bättre och bättre för varje årgång som kommer. Här finns det dessutom ytterligare potential att hämta för den som har tålamod att vänta några år! Dosage på 3 g/l, d v s extra brut. Degorgerad i juli 2014. Flaskan köpt på Systembolaget i december 2014.

Betyg idag: 90(+)

Sannolikt bäst: 2019-2025

Mina intryck av tidigare årgångar (med länkar till resp inlägg):
2 kommentarer:

 1. Drack den i vintras och den var totalt magisk. Föredrar den framför 2006an.

  Det lär bli dyrt när 2008an kommer ut!

  Mvh Jakob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med! x 2

   Man ser verkligen fram emot deras 2008:a!

   Radera