Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 22 juli 2023

2020 Sadi Malot Ratafia

(100 % pinot noir)

 

12 november 2022 (hos Martin & Emma i Simrishamn)

 


 

Man borde egentligen avsluta varje provning med ratafia! Vårt generösa värdpar har den goda smaken att plocka fram inte bara en utan två sådana flaskor den här dagen. Först ut denna rubinfärgade skapelse från Sadi Malot i Villers-Marmery (Montagne de Reims).

 

Denna ratafia, gjord på druvor från 2020 och lagrad 16 månader på cognacfat, är mycket bra, men får tuff konkurrens av ratafian i glaset bredvid som i ärlighetens namn stjäl det mesta av min uppmärksamhet. Jag får helt enkelt återkomma till Sadi Malot lite längre fram! Den får under alla omständigheter plus i kanten för den informativa baksidesetiketten.

 

Doft: Lingon och röda vinbär.

 

Smak: Bärig, frisk och söt (men inte jättesöt) smak av söta lingon samt röda och svarta vinbär.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: Inte idag

 


 

2 kommentarer:

  1. Kul läsning! Håller med, alla provningar ska innehålla ratafia!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Eller hur - den perfekta avslutningen.

      Radera