(100 % pinot noir)
18 november 2022 (Sparkling & Wine Malmö)
Jag blev väldigt imponerad när jag drack den första årgången (2018) av Chevry från Paul-Bastien Clergeot i januari 2022. Nu är efterföljaren från 2019 här och precis som i Paul-Bastiens första champagne handlar det om en druva från ett läge och en årgång. Att årgången nu är fantastiska 2019 gör inte att mina förväntningar är lägre.
Druvorna skördades den 6 september 2019. Det blev sammanlagt 3749 flaskor i denna årgång. Denna degorgerades den 9 december 2021, utan dosage.
Jag ska inte säga att
jag blir besviken, men det här är en otroligt ung och stram champagne idag! Det
hade varit intressant att kunna snabbspola verkligheten fram till 2029 eller så,
men man får helt enkelt ha tålamod. Det här är dock den ståltanksjästa versionen av denna champagne. Den har även gjorts i en ekfatsjäst upplaga, Cuvée Fût, och den kan möjligen vara en tröst på vägen!
Doft: Fruktig doft med inslag av krusbär, citrus, gula plommon och kex.
Smak: Ung, frisk, mycket torr och tydligt stram. Omogna gula plommon och omogen vit frukt. Inte mycket mer än så idag. Jo, en tokhög syra!
Betyg idag: 85(++)
Sannolikt bäst: 2029-2035
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar