Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 9 juli 2023

2008 Veuve Fourny Brut Millésime

(100 % chardonnay)

 

1 november 2022 (hemma)

 


 

Många tidigt degorgerade 2008:or befinner sig i en riktigt fin fas nu, men Veuve Fournys årgångschampagne, från en flaska som blev degorgerad i april 2014, hade mått bra av ett par års ytterligare lagring. Den är dock mycket, mycket bra ”redan” idag!

 

Doft: Utvecklad, fruktig och något blommig. Inslag av gröna äpplen, jäst, lite växthus, kex, päron, hasselnötter och vit choklad. Senare även tydliga toner av skaldjur.

 

Smak: Syrlig, fruktig och mycket torr smak. Något utvecklad, men fortfarande relativt ung. Citron möter gröna äpplen, päron och vit choklad. Hög syra. Mer utvecklad och mer harmonisk dag två.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: 2024-2032

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar