(50 % pinot noir, 30 % meunier, 20 % chardonnay)
27 april 2024 (hos Martin & Emma i Simrishamn)
Det här är en av de champagner jag tagit med mig till dagens provning. Det är en av Thomas Persevals två första champagner under egen etikett från 2012, året då han blev ekologiskt certifierad efter att ha tagit över föräldrarnas verksamhet ett antal år tidigare. Den andra champagnen var för övrigt Tradition, som jag skrev om här.
Den här roséchampagnen, gjord med hjälp av blandning (assemblage), är helt och hållet baserad på druvor från 2012 års skörd. Den är till hälften jäst i emaljerad ståltank och till hälften på ekfat. Flaskan blev degorgerad i september 2015 utan dosage.
Mycket bra!
Doft: Generös, utvecklad, fruktig och kryddig. Inslag av röda bär, röda äpplen, kex, lakritsfudge och McDonald’s-lök (den frystorkade varianten som används till de små hamburgarna).
Smak: Utvecklad, fruktig, frisk och mycket torr smak som domineras av röda bär och röda äpplen. Hög syra, men bra balans.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: 2022-2027
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar