(67 % pinot noir, 33 % chardonnay)
5 maj 2024 (hemma)
Det här var den första årgången som släpptes av denna champagne, ett samarbete mellan Louis Roederer och designern Philippe Starck. Jag provade den i mars 2017, då den var ung och mycket lovande. Idag, sju år senare, har den inte riktigt vuxit till den nivå jag hoppades på. Det är en mycket bra champagne, men jag saknar lite kraft. Möjligen (förhoppningsvis) handlar det om en svag flaska.
Champagnen är gjord på två tredjedelar pinot noir och en tredjedel chardonnay från biodynamiskt odlade vingårdar och är delvis (50 %) jäst på ekfat. Flaskan degorgerades i mars 2014 utan dosage.
Doft: Utvecklad, fruktig och något gräddig. Initialt med något laktiska toner. Inslag av honung, persika, aprikos, rostat bröd och lite jäst följs efter hand av päron och gräddkola.
Smak: Utvecklad, syrlig, något fruktig och mycket torr smak med viss sälta. Gröna äpplen, citron och kritiga mineraler. Mycket hög syra och bra längd.
Betyg idag: 87
Sannolikt bäst: 2020-2026
Mina tidigare intryck av denna champagne (med länk till inlägget):


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar