(100 % meunier)
9 april 2024 (hemma)
Efter debutchampagnen Mon Premier Vin från Antoine Grethen kommer här Alter Ego. Även denna är gjord på meunier från Grethens hemby Brouillet i Vallée de l’Ardre i den nordvästra delen av Montagne de Reims. Champagnen är jäst och lagrad 24 månader på ekfat innan den buteljerades. Därefter fick den lika lång lagring på jästfällningen i flaskan. Detta är den första årgången och den här flaskan degorgerades i januari 2023 utan dosage.
Det här är en mycket bra champagne!
Doft: Generös, fruktig, lätt kryddig och något oxiderad. Inslag av förföriska äpplen, svarta vinbär och jäst följs av krusbär och valnötter.
Smak: Fruktig, frisk och mycket torr smak med fantastisk koncentration. Röda äpplen med tydlig skalbeska samt mörka bär och krusbär. Hög syra.
Betyg idag: 87
Sannolikt bäst: 2028-2034
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar