(100 % chardonnay)
5 juli 2024 (hemma)
Årgång 2017 av Le Caqueray var den första champagnen jag provade från superintressanta Parmantier och här kommer alltså uppföljaren från 2018.
Syskonparet Stéphane och Célia Parmantier gör denna champagne på chardonnay från vingården Le Caqueray i Chamery. Den är spontanjäst på ekfat samt gjord utan filtrering och utan dosage. Flaskan blev degorgerad i juli 2023.
Det här är en mycket, mycket bra champagne! Ännu bättre än 2017.
Doft: Generös, fruktig, parfymerad, något kryddig och fint oxiderad. Inslag av äppelmos, yuzu, vax, kex och en aning lakrits följs av stenfrukt och mjölkchoklad.
Smak: Ren, fruktig, frisk, oxiderad och mycket torr smak med trevlig sälta och fin koncentration. Gula äpplen, yuzu, tropisk frukt, kex och mjölkchoklad. Hög syra och bra längd.
Betyg idag: 89
Sannolikt bäst: 2029-2034


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar