Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 1 mars 2025

2010 Pertois-Lebrun Millésime

(100 % chardonnay)

 

25 juni 2024 (hemma)

 


 

Pertois-Lebruns årgångschampagne från 2010. Den här årgången gjordes av druvor från Chouilly och Le Mesnil-sur-Oger. Flaskan blev degorgerad i april 2018 med en dosage på 2 g/l.

 

Det här är mycket bra och känslan är att den precis kommit in i sitt optimala drickfönster.

 

Doft: Utvecklad doft med inslag av gröna äpplen, päron, krita, citron och mint.

 

Smak: Utvecklad, syrlig, fruktig och mycket torr smak med fin sälta. Gula äpplen, päron och citron. Mycket hög syra och bra längd.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2024-2030

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar