Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 6 mars 2024

Gaspard Brochet 333.c

(45 % pinot noir, 45 % chardonnay, 10 % pinot meunier)

 

16 juli 2023 (hemma)

 


 

333.c är den tredje utgåvan av Gaspard Brochets instegschampagne, gjord på tre druvor från tre byar och tre årgångar. Årgångarna i den här versionen är 2019, 2018 och 2017. Den här flaskan blev degorgerad i november 2022 utan dosage.

 

Den här är mycket bra och potentiellt den bästa versionen hittills, men den är tydligt ung och inte lika generös som jag upplevde 333.b vid motsvarande tidpunkt. Jag dricker champagnen över fyra dagar och det är först på den sista som den lyfter.

 

Doft: Fruktig, kryddig och komplex doft med inslag av jäst, gula äpplen, äppeljuice, clementin, björnbär, lakrits, svarta vinbär och en aning brie. Senare även vanilj.

 

Smak: Frisk, fruktig och mycket torr smak med fin sälta. Gula äpplen, citrus, äppeljuice och svarta vinbär. Till slut även lite mandelmassa. Hög syra och bra energi.

 

Betyg idag: 88

 

Sannolikt bäst: 2028-2034

 

Mina intryck av tidigare utgåvor:

333.a: 87 (2022-01-09)

333.b: 89 (2023-02-03)

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar