Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 27 september 2023

Gaspard Brochet 333.b

(45 % pinot noir, 45 % chardonnay, 10 % pinot meunier?)

 

3 februari 2023 (hemma)

 


 

Det här är den andra utgåvan av Gaspard Brochets instegschampagne, gjord på tre druvor från tre byar och tre årgångar. Druvorna är de tre stora champagnedruvorna. Byarna är Écueil, Sacy och Villers-aux-Nœuds. Och i den här versionen, producerad i 3024 flaskor, är årgångarna 2018, 2017 och 2016. Den här flaskan blev degorgerad i maj 2022 utan dosage.

 

Det här är en snudd på fantastisk champagne och i mitt tycke ett klart steg upp från 333.a!

 

Doft: Generös, fruktig, något kryddig och komplex. Först massor av mogna röda äpplen och äppeljuice. Därefter citron, björnbär, lakrits, kryddiga hallon, svarta vinbär och sågspån. Senare även rostat bröd.

 

Smak: Generös, fruktig, frisk och mycket torr. Mogna äpplen, äppeljuice, mogna hallon och svarta vinbär. Härlig intensitet, bra energi och hög syra.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: 2027-2033

 

Så här skrev jag om premiärutgåvan, 333.a.

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar