(50 % chardonnay, 30 % pinot noir, 20 % meunier)
30 november 2024 (hos David i Lomma)
Det här är Les Hauts d’Epernay 2012 från Philippe Lancelot. Champagnen är gjord på en blandning av de tre stora druvorna; det handlar om chardonnay från vingården Mont Jaillard samt pinot noir och meunier från Sainte Antoine. Båda belägna utanför Épernay. Flaskan blev eventuellt degorgerad i september 2016, utan dosage. 2012 var för övrigt det år som Philippe Lancelot, inspirerad av Fleury och med hjälp av Hervé Jestin, införde ett biodynamiskt arbetssätt.
En mycket, mycket bra champagne som befinner sig i en fin fas nu!
Doft: Utvecklad, örtig och kryddig med laktiska toner. Inslag av grädde, fudge, surdeg, bokna äpplen, citrus, russin och soja.
Smak: Utvecklad, fruktig, gräddig och mycket torr. Gula äpplen och citrus. Perfekt balanserad.
Betyg idag: 89
Sannolikt bäst: 2022-2027

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar