Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 1 september 2023

2019 Dumangin Ratafia Champenois Fruit

(100 % pinot meunier)

 

24 december 2022 (hemma)

 

Det är julaftons kväll, endast provaren är vaken och det öppnas ännu en ratafia från Dumangin. Den här gången är det Ratafia Champenois Fruit som är gjord på meunier från skörden 2019.

 

Någon bild på flaskan blev det dessvärre inte den här gången heller.

 

Den är mycket bra, även om den inte når upp till samma nivå som Ratafia Champenois Force, som jag dricker parallellt. Flaskan dricks vid sammanlagt sex tillfällen under en period av fjorton dagar. Den presterar bra från start och håller samma nivå till och med dag tolv, då den börjar tappa en aning.

 

Doft: Fruktig doft som domineras av apelsin och citron. Dag två kompletteras citrustonerna med inslag av aprikos.

 

Smak: Fruktig, söt och frisk. Förhållandevis elegant. Söt apelsin, aprikos och en aning mandel. Det finns en hög syra som matchar den söta frukten. Bra längd.

 

Betyg idag: 86

 

Sannolikt bäst: Maintenant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar