Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 29 september 2025

André Heucq Ratafia Champenois

(100 % meunier)

 

19 februari 2025 (hemma)

 


 

Den här utgåvan av André Heucqs ratafia är baserad på druvmust av meunier från 2018 års skörd. Musten blandades med egentillverkad alkohol och ratafian fick därefter 20 månaders lagring på ekfat innan den buteljerades. Total produktion: 1080 flaskor.

 

Det här är en mycket bra ratafia. Jag dricker den vid sju tillfällen under en niodagarsperiod. Den presterar väldigt bra från start och håller sedan samma fina nivå ända in i mål.

 

Doft: Fruktig och komplex med toner av cognac. Inslag av körsbär, vanilj, russin, hasselnötter, röda vinbär, gelé och päron. På femte dagen dyker det upp inslag av klister.

 

Smak: Söt (men inte jättesöt) och fruktig. Initialt tydligt spritig. Mogna körsbär, päron och mandlar till en början. Russin från dag tre. På fjärde dagen börjar den kännas lite oxiderad.

 

Betyg idag: 88

 

Nästa version av André Heucqs ratafia bygger på druvmust från 2019 och 2018.

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar