(100 % pinot noir)
23 maj 2024 (The Sparrow i Stockholm)
Côte de Béchalin – numera kort och gott BE på etiketten – är den av Cédric Bouchards champagner som får längst lagring på jästfällningen. Den görs på pinot noir från 35-åriga rankor i vingården Côte de Béchalin i Celles-sur-Ource.
Det här är årgång 2014 och flaskan blev degorgerad 2021. Gissningsvis i april, Cédric brukar degorgera sina flaskor då men skriver inte längre ut månaden på etiketten. I likhet med hans övriga champagner får den sin första jäsning i ståltank, buteljeras med lågt tryck (4,25 bar) och görs utan dosage.
Mycket bra!
Doft: Rabarberpaj, vita blommor, honung, vaniljsås, lite gummi och geléhallon.
Smak: Generös, fruktig, frisk och mycket torr smak med bra koncentration. Rabarberpaj och citrus.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: 2027-2032
Mina intryck av tidigare årgångar (med länkar till resp. inlägg):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar