Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 20 oktober 2024

2019 Leclere Minard La Trame Noire

(100 % pinot meunier)

 

16 mars 2024 (hemma)

 


 

Jag älskar verkligen den här etiketten! Så enkel, men ändå så genial. Ingen har väl besökt en vinkällare i Champagne utan att imponeras av de långa, höga och ibland även djupa raderna av staplade champagneflaskor? Bland det vackraste som finns!

 

La Trame Noire från Leclere Minard är baserad på meunier från gamla rankor (planterade 1969) i vingården Le Mont Robert i Tramery. Det här är årgång 2019 och den andra årgången som Clément Leclere gjort av denna champagne. Flaskan blev degorgerad i april 2023 utan dosage. Total produktion: ynka 683 buteljer.

 

Det här är en fantastisk champagne! Den behöver dock lite tid för att verkligen vakna till liv. Jag dricker den över tre dagar och den blir bara bättre och bättre.

 

Doft: Fruktig. Inslag av gröna äpplen, apelsinsaft och ljust bröd följs senare av mörka bär.

 

Smak: Frisk, fruktig och mycket torr smak med härlig sälta och fin intensitet. Gröna äpplen och apelsin till en början. Senare mörka bär i form av björnbär och lite körsbär. Hög syra och bra energi.

 

Betyg idag: 90

 

Sannolikt bäst: 2029-2035

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar