Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 11 oktober 2024

2015 Vincent Charlot Vossenelles

(100 % pinot noir)

 

5 mars 2024 (hemma)

 


 

Vincent Charlots Les Vossenelles 2015 buteljerades exklusivt för den svenska marknaden (i 280 flaskor och 18 magnum). Den är gjord på pinot noir från vingården Les Vossenelles i Mardeuil och rankor som planterades 1968. Druvor härifrån använder Vincent även till Charlot-Tanneux Cuvée Nicolas. Flaskorna degorgerades i januari 2021 med en dosage på 3,5 g/l.

 

En mycket bra champagne!

 

Doft: Fruktig och fint oxiderad. Inslag av citron, mogna äpplen och björnbär följs av mjölkchoklad och lite kokos. Senare även svarta vinbär.

 

Smak: Frisk, fruktig, något kryddig, mycket torr och aningen bitter. Björnbär, hallon, kokos och svarta vinbär. Hög syra och bra längd.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2026-2031

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar