(55 % pinot meunier, 25 % chardonnay, 20 % pinot noir)
4 mars 2024 (hemma)
Le Fruit de ma Passion från Vincent Charlot görs på biodynamiskt odlade druvor från vingårdarna La Genette och La Chapotte i Mardeuil. Den är jäst och lagrad (10 månader) på ekfat. Flaskan blev degorgerad i augusti 2021 med en dosage på 3 g/l.
Det här är en mycket bra champagne. Den har en härlig doft, men samtidigt något bristande intensitet. Den senare kan gissningsvis förbättras med några års ytterligare lagring.
Doft: Fruktig, komplex och fint oxiderad doft. Inslag av mogna äpplen, björnbär, rostat bröd med smör, mandlar och citron följs av tallbarr och senare av parfymerade inslag.
Smak: Frisk, fruktig, torr och något utvecklad smak av gula äpplen, björnbär och körsbär.
Betyg idag: 86
Sannolikt bäst: 2026-2031
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar