Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 9 juni 2024

2018 Olivier Horiot Envol

(100 % pinot noir)

 

24 oktober 2023 (hos Vin & Natur i Malmö)

 


 

Det här är den andra årgången av Envol från Marie och Olivier Horiot, efter inledande 2017. Den är gjord på pinot noir från Les Riceys, lagrad elva månader i en äggformad betongtank och framställd utan tillsats av svavel. Efter buteljering i september 2019 fick den 38 månaders lagring på jästfällningen innan den degorgerades i november 2022 utan dosage.

 

Det här är en mycket spännande champagne! Den är mycket bra och dessutom klart tillgänglig idag. Det ska bli intressant att se vart den tar vägen efter lagring!

 

Doft: Kraftfull och fruktig, initialt med reduktiva toner. Inslag av hallon och ännu mera hallon.

 

Smak: Generös, fruktig, frisk och mycket torr smak av hallonsoda (utan socker) med en fin sälta.

 

Betyg idag: 88

 

Sannolikt bäst: 2028-2034 (eller nu!?)

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar