Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 10 juni 2024

2009 Rémi Leroy Blanc de Noirs

(100 % pinot noir)

 

24 oktober 2023 (hemma)

 


 

Det här är Rémi Leroys årgångsdeklarerade blanc de noirs från 2009. Den är till 70 % jäst i ståltank och till 30 % på fat och flaskorna degorgerades i december 2015 med en dosage på 3 g/l. Det gjordes 852 buteljer och 50 magnum av denna champagne.

 

Det här är en fantastisk, om än lite trögstartad, champagne! Den dricks över två dagar och håller ihop bra.

 

Doft: Utvecklad, men trögstartad och förhållandevis diskret. Inslag av röda äpplen, björnbär, körsbär, hallon, vanilj och kex.

 

Smak: Tydligt oförlöst till en början, men öppnar upp sig fint från och med andra glaset. Utvecklad, frisk, fruktig och mycket torr smak med fin sälta. Röda äpplen, björnbär och hallon. Hög syra, bra energi och lång eftersmak.

 

Betyg idag: 90

 

Sannolikt bäst: 2023-2029

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar