Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 6 oktober 2023

1973 Leclaire-Thiefaine Cuvée 05 – Le Millésimé

(100 % chardonnay)

 

26 februari 2023 (hemma)

 


 

Jag drack den här champagnen på en blindprovning i november 2022. Då imponerade den verkligen och kändes otroligt fräsch för sin ålder. Samtliga på provningen trodde den var betydligt yngre.

 

Den här flaskan kommer sannolikt från samma batch, ett gäng flaskor som blev degorgerade 2021 för producentens italienska importör. Dagens butelj är dock inte lika pigg som flaskan i november, men det är ändå en mycket bra champagne. Jag får under alla omständigheter lite längre tid med champagnen idag och hinner hitta några fler nyanser i doften.

 

Doft: Mogen och kryddig. Inslag av bokna äpplen, torkad frukt, buljong, kött- och grönsakssoppa, lakrits och bränt bröd.

 

Smak: Mogen. Tydliga toner av kött- och grönsakssoppa samsas med bokna äpplen och citrus. Bra längd.

 

Betyg idag: 88

 

Sannolikt bäst: 2021-2022

 

Mina tidigare intryck av denna champagne:

2022-11-12: 90

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar