Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 9 april 2023

Françoise Bedel Dis, ”Vin Secret” Brut Nature (2005-bas)

(80 % pinot meunier, 15 % chardonnay, 5 % pinot noir)

 

24 augusti 2022 (hemma)

 


 

Dis, ”Vin Secret” är ännu en årgångslös meunierdominerad champagne från Françoise Bedel. Den här utgåvan är till största delen baserad på 2005 års skörd, med tillägg av en skvätt reservvin från 2004. Den här flaskan blev degorgerad i september 2013 utan dosage.

 

Jag drack den här champagnen i juli 2015, då den kändes ung och ofärdig. Idag är den fullt utvecklad och mycket bra! Den håller ihop väl över två dagar.

 

Doft: Utvecklad, fruktig och kryddig. Inslag av mogna och lätt bokna äpplen, smör, lemoncurd, surdegsbröd, svamp och aprikos. Dag två dyker det även upp mandlar och gräddkola.

 

Smak: Utvecklad, fruktig, syrlig och mycket torr smak med tydlig sälta. Mogna äpplen, citron, aprikos, svamp och lite citronskal. Hög syra.

 

Betyg idag: 86

 

Sannolikt bäst: 2019-2024

 

Mina tidigare intryck av denna champagne:

2015-07-16: 80(+)

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar