Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 14 april 2023

Eric Rodez Ratafia Champenois Solera 15-19

(100 % pinot noir)

 

29 augusti 2022 (hemma)

 


 

Med tanke på sin hemvist i Ambonnay är det kanske inte så konstigt att Eric Rodez gör sin ratafia på pinot noir. Den här utgåvan bygger på årgångarna 2015-2019.

 

Mycket, mycket bra! Den dricks vid totalt tolv tillfällen under en period av femton dagar och är som allra bäst mellan dag fem och tolv.

 

Doft: Fruktig och kryddig doft med inslag av torkad frukt, äppelkaka, nötter, cigarrlåda, päron och honung. Dag två även katrinplommon och på tredje dagen knallpulver. Dag fyra hittar jag inslag av rädisor och på femte dagen dyker det upp lite toner av cognac.

 

Smak: Söt (men inte jättesöt), fruktig, kryddig, frisk och oljig smak med fin koncentration. Viss alkoholhetta, men den är ändå väldigt harmonisk. Torkad frukt, mörka körsbär, päron och honung. Dag två även katrinplommon och på tredje dagen knallpulver. Dag fyra möts jag av rädisor och på femte dagen dyker det upp lite toner av cognac. Hög syra som sticker ut, trots den generösa frukten. Lång och något kryddig eftersmak.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: Dag tio

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar