(100 % pinot noir)
29 augusti 2022 (hemma)
Med tanke på sin hemvist i Ambonnay är det kanske inte så konstigt att Eric Rodez gör sin ratafia på pinot noir. Den här utgåvan bygger på årgångarna 2015-2019.
Mycket, mycket bra! Den dricks vid totalt tolv tillfällen under en period av femton dagar och är som allra bäst mellan dag fem och tolv.
Doft: Fruktig och kryddig doft med inslag av torkad frukt, äppelkaka, nötter, cigarrlåda, päron och honung. Dag två även katrinplommon och på tredje dagen knallpulver. Dag fyra hittar jag inslag av rädisor och på femte dagen dyker det upp lite toner av cognac.
Smak: Söt (men inte jättesöt), fruktig, kryddig, frisk och oljig smak med fin koncentration. Viss alkoholhetta, men den är ändå väldigt harmonisk. Torkad frukt, mörka körsbär, päron och honung. Dag två även katrinplommon och på tredje dagen knallpulver. Dag fyra möts jag av rädisor och på femte dagen dyker det upp lite toner av cognac. Hög syra som sticker ut, trots den generösa frukten. Lång och något kryddig eftersmak.
Betyg idag: 89
Sannolikt bäst: Dag tio
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar