Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

fredag 14 april 2023

2009 André Clouet Dream Vintage

(100 % chardonnay)

 

30 augusti 2022 (hemma)

 


 

 

André Clouets Dream Vintage-serie, med de färgglada etiketterna, görs på inköpt chardonnay från Les Mesnil. Dosagen anges ligga i spannet 7-8 g/l. Den här flaskan köpte jag via Systembolagets beställningssortiment i maj 2017. Aktuell årgång idag är 2016.

 

En mycket bra champagne. Gemensamt för de flesta champagnerna i den här serien verkar dock vara att de sannolikt inte blir så långlivade. Drick upp inom kort, med andra ord!

 

Doft: Utvecklad och lite kryddig. Inslag av jäst, mogna äpplen, smör, mogen citron och brödkant. I glas två persika och dag två dyker det även upp svarta vinbär.

 

Smak: Utvecklad, fruktig, frisk och torr smak med påtaglig sälta. Mogna äpplen med viss skalbeska och citrus. Dag två även svarta vinbär. Hög syra och bra längd.

 

Betyg idag: 86

 

Sannolikt bäst: 2020-2024

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar