(50 % pinot noir, 50 % chardonnay)
15 augusti 2022 (hemma)
La Loge en Macération är en ny roséchampagne från Eric Rodez i Ambonnay. Den är gjord på 50 % pinot noir och 50 % chardonnay från vingårdarna Les Fournettes och Noyer Saint Pys i odlarens hemby. Champagnen är framställd med hjälp av två dagars maceration och därefter jäst på ekfat. Den malolaktiska jäsningen blockerades och dosagen uppgår till 2 g/l. Okänt degorgeringsdatum.
Det här är en fantastisk champagne med en fin framtid! Den dricks över tre dagar och håller ihop väl.
Doft: Fruktig och något kryddig. Inslag av hallon, persika, jordgubbar och en aning kryddpeppar. Efter hand tar jordgubbarna över helt. Dag två dyker det även upp inslag av banan.
Smak: Fruktig, syrlig och torr smak med fin koncentration. En cocktail av röda bär och mogen persika. Senare även lite blodapelsin. Hög syra och bra längd.
Betyg idag: 91
Sannolikt bäst: 2027-2033
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar