Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 3 april 2023

2012 Eric Rodez La Loge en Macération

(50 % pinot noir, 50 % chardonnay)

 

15 augusti 2022 (hemma)

 


 

La Loge en Macération är en ny roséchampagne från Eric Rodez i Ambonnay. Den är gjord på 50 % pinot noir och 50 % chardonnay från vingårdarna Les Fournettes och Noyer Saint Pys i odlarens hemby. Champagnen är framställd med hjälp av två dagars maceration och därefter jäst på ekfat. Den malolaktiska jäsningen blockerades och dosagen uppgår till 2 g/l. Okänt degorgeringsdatum.

 

Det här är en fantastisk champagne med en fin framtid! Den dricks över tre dagar och håller ihop väl.

 

Doft: Fruktig och något kryddig. Inslag av hallon, persika, jordgubbar och en aning kryddpeppar. Efter hand tar jordgubbarna över helt. Dag två dyker det även upp inslag av banan.

 

Smak: Fruktig, syrlig och torr smak med fin koncentration. En cocktail av röda bär och mogen persika. Senare även lite blodapelsin. Hög syra och bra längd.

 

Betyg idag: 91

 

Sannolikt bäst: 2027-2033

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar