Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 5 april 2023

Eric Rodez Cuvée des Grands Vintages

(70 % pinot noir, 30 % chardonnay)

 

17 augusti 2022 (hemma)

 


 

Ännu en årgångslös champagne från Eric Rodez. Den här är en blandning av ”de bästa årgångarna", vilket i praktiken innebär sex-sju av de senaste ca åtta-nio årens skördar. Den är fatjäst och framställd utan den malolaktiska jäsningen. Dosagen ska enligt uppgift vara mycket låg. Den här flaskan blev degorgerad i december 2018.

 

En härlig champagne! Den känns något brådmogen dag ett, men ger ett mer harmoniskt och balanserat intryck dag två. Flaskan dricks över fyra dagar och champagnen håller ihop bra.

 

Doft: Utvecklad, fruktig, något kryddig och komplex. Inslag av mogna äpplen, smör, fläder, hasselnötter, vanilj, mogen persika och svarta vinbär.

 

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig och torr smak med bra intensitet. Mogna äpplen, citrus, persika, nougat och hasselnötter.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: 2021-2026

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar