Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

söndag 23 april 2023

2009 Marguet Vintage Rosé

(84 % chardonnay, 16 % pinot noir)

 

(Inlägg 2 100)

 

6 september 2022 (hemma)

 


 

Marguets ”vanliga” årgångsrosé finns inte längre kvar i sortimentet. Den har som jag tolkar det ersatts av Ambonnay Rosé, som började produceras från och med 2011. Denna 2009:a är perfekt utvecklad idag och även om den saknar en del av personligheten hos Benoîts senare alster, är den tveklöst en mycket bra champagne!

 

Den här flaskan blev degorgerad i mars 2014 med en dosage på 4,8 g/l.

 

Doft: Utvecklad, bärig och något kryddig. Inslag av hallon (hallonbåtar), röda äpplen, jordgubbar, lite stall (som blåser bort till glas två), brioche och lite kalkiga mineraltoner.

 

Smak: Utvecklad, bärig, syrlig och torr. Hallon och röda äpplen samsas med röda vinbär och jordgubbar. Hög syra, men bra balans.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2020-2026

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar