Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 27 april 2023

Drappier Trop m’en faut! Coteaux Champenois (2018-bas)

(100 % pinot gris)

 

16 september 2022 (hemma)

 


 

Coteaux champenois och champagne – gjorda på samma basvin. Hur kul som helst att kunna jämföra! Extra intressant dessutom att de är gjorda på den ovanliga druvan pinot gris (fromenteau).

 

Det här är alltså det stilla vinet och det här är ”Edition 2021”, som till lika delar är baserad på druvor från 2018 och 2017. Det blev buteljerat i april 2019. Total produktion: 600 flaskor.

 

Ett mycket bra och (kanske framförallt) mycket spännande vin!

 

Doft: Fruktig och kryddig. Inslag av ananas, mango, träplanka, vitpeppar och krut. Senare uppstår mer reduktiva toner med inslag av tändsticksask.

 

Smak: Frisk och fruktig smak av tropisk frukt, citrus, gula äpplen, honung och nektarin. Fin intensitet och beskedlig syra. Lång eftersmak med inslag av spagetti.

 

Betyg idag: 86

 

Sannolikt bäst: 2023-2028

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar