(100 % chardonnay)
25 november 2023 (hos David i Lomma)
I det fjärde glaset i den första flighten hittar vi Cœur de Terroir Le Mesnil sur Oger 2004 från Pascal Doquet. Det här är ett återbesök hos en champagne som delar av kvällens sällskap, inklusive undertecknad, provade ihop redan 2017. Då var jag inte jätteimponerad, men idag sex år senare upplever jag den som en mycket bra, om än lite trött, champagne.
Den här champagnen görs, som namnet antyder, på chardonnay från Le Mesnil-sur-Oger (särskrivet på etiketten). Flaskan blev degorgerad i juli 2015 med en dosage på ca 4,5 g/l.
Doft: Utvecklad och oxiderad. Inslag av halm, trä, smör, brioche, röda äpplen, lakrits och svamp.
Smak: Utvecklad, frisk, fruktig och torr smak med viss sälta. Mogna äpplen, citrus och lite brioche. Något trött.
Betyg idag: 85
Sannolikt bäst: 2020-2024
Mina tidigare intryck av denna champagne (med länk till inlägget):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar