Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 22 juli 2024

2004 Pascal Doquet Cœur de Terroir Le Mesnil sur Oger

(100 % chardonnay)

 

25 november 2023 (hos David i Lomma)

 


 

I det fjärde glaset i den första flighten hittar vi Cœur de Terroir Le Mesnil sur Oger 2004 från Pascal Doquet. Det här är ett återbesök hos en champagne som delar av kvällens sällskap, inklusive undertecknad, provade ihop redan 2017. Då var jag inte jätteimponerad, men idag sex år senare upplever jag den som en mycket bra, om än lite trött, champagne.

 

Den här champagnen görs, som namnet antyder, på chardonnay från Le Mesnil-sur-Oger (särskrivet på etiketten). Flaskan blev degorgerad i juli 2015 med en dosage på ca 4,5 g/l.

 

Doft: Utvecklad och oxiderad. Inslag av halm, trä, smör, brioche, röda äpplen, lakrits och svamp.

 

Smak: Utvecklad, frisk, fruktig och torr smak med viss sälta. Mogna äpplen, citrus och lite brioche. Något trött.

 

Betyg idag: 85

 

Sannolikt bäst: 2020-2024

 

Mina tidigare intryck av denna champagne (med länk till inlägget):

2017-06-29: 83

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar