(80 % pinot noir, 20 % chardonnay)
25 november 2023 (hos David i Lomma)
Det här är en av de båda flaskor jag tagit med till dagens provning. La Masure Rosé från Thomas Perseval görs på pinot noir och chardonnay som är samplanterade (1974) i vingården La Masure i Chamery (Montagne de Reims). Pinot noir-druvorna fick macerera i tolv timmar och vinet fick därefter åtta månaders lagring på använda fat innan det buteljerades i augusti 2020. Den här flaskan degorgerades i juni 2022 utan dosage.
Det finns för övrigt även en vit variant av La Masure.
Det här är en härlig champagne!
Doft: En otroligt bra doft som är generös och bärig. Inslag av hallon, rabarber, körsbär och salmiak (både hockeypulver och Lakrisal).
Smak: Frisk, bärig och mycket torr. Blodapelsin, hallon, körsbär och salmiak. Påtaglig syra och jättebra längd.
Betyg idag: 89
Sannolikt bäst: 2029-2035
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar