Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 22 november 2023

2010 Clos Cazals

(100 % chardonnay)

 

25 mars 2023 (Café Live i Malmö)

 


 

Vi drack precis Clos Cazals 2010 på magnum – det var dagens lunchchampagne – och här dyker den upp igen, som en del av den femte flighten, fast i vanlig butelj.

 

Även i halva formatet är det här en mycket bra champagne. Det är tydligt att det är samma champagne – inslagen av päron och ananas känns igen – men den är inte lika rik och inte lika komplex som jag upplevde den på magnum. Storleken mindre, helt enkelt!

 

Doft: Generös och fruktig doft med inslag av päron, ananas och lite pannkakssmet.

 

Smak: Fruktig, frisk, torr och citrusdominerad smak med toner av ingefära, ananas och mandlar.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2025-2030

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar