(100 % pinot meunier)
25 mars 2023 (Café Live i Malmö)
Den intressanta closprovningen fortsätter med den tredje flighten.
Le Clos de Marzilly är en vingård strax söder om Hermonville i Massif de Saint-Thierry (Montagne de Reims) där Michel Fagot har ett innehav av meunier. Champagnen har enligt producentens hemsida lagrats ett år i ståltank och därefter tio år på flaska. Om dessa uppgifter stämmer för vår flaska, innebär det att den blev degorgerad under 2020. Dosagen uppgår till 7,9 g/l.
Michel Fagot är en odlare från Rilly-la-Montagne. Sedan 2012 är det Michels son Olivier som ansvarar för verksamheten och han har infört ett biodynamiskt arbetssätt. Man har tillgång till femton hektar odlingar i fyra byar och sortimentet består av sju champagner.
Det här är ett vin som inte riktigt övertygar. Hade jag inte vetat att det var champagne i glaset hade jag trott att vi befann oss i en helt annan region. Kan möjligen bli bättre med lagring, men jag är tveksam.
Doft: Generös och fruktig doft med inslag av röda äpplen, tallbarr och retsina.
Smak: Fruktig, frisk och mycket torr. Endimensionell och relativt enkel. Som läsk utan socker. Ofärdig?
Betyg idag: 75
Sannolikt bäst: ?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar