Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

torsdag 1 december 2022

2013 David Léclapart Coteaux Champenois Trépail Blanc

(100 % chardonnay)

 

5 maj 2022 (hemma)

 


 

Léclaparts stilla vita vin från 2013 är mycket bra! Blint hade jag helt klart kunnat ta det här för en chablis. I vanlig ordning när det gäller David Léclapart finns årgången (L.V13) angiven på baksidan av flaskan.

 

Doft: Utvecklad och komplex, men druvtypisk. Först steniga mineraler, gula äpplen och citron innan det dyker upp lite gräddiga toner med mjölkchoklad. Dag två är den tydligt fruktig med inslag av persika. På tredje dagen hittar jag även passionsfrukt.

 

Smak: Elegant, syrlig, något fruktig och torr. Citron (massor av citron), gula äpplen och apelsin. Hög syra och lång eftersmak.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2022-2028

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar