Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

lördag 17 december 2022

2003 Charlot-Tanneux Cuvée Micheline Tanneux

(70 % chardonnay, 30 % pinot noir)

 

27 maj 2022 (hos Martin och Emma)

 


 

Den andra årgången i den lilla vertikalen av Cuvée Micheline Tanneux från Charlot-Tanneux visar sig vara 2003. Det här är en sendegorgerad flaska som fick sin kork i november 2020. Dosagen anges till mindre än 5,5 g/l.

 

Det här är en mycket bra champagne, men samtidigt blekare än de båda andra flaskorna i flighten. Den är dock inte utan potential och jag gissar att den skulle må bra av åtminstone ytterligare ett års lagring!

 

Doft: Initialt lite skum, men det blåser bort. Kraftfull, utvecklad, reduktiv och smörig. Inslag av krut, gummi, lite smörkola, lite russin och Coca-Cola.

 

Smak: Utvecklad, frisk och fruktig smak med tydlig sälta, Tydliga toner av apelsin som går mot apelsinmarmelad. Lite kort.

 

Betyg idag: 87

 

Sannolikt bäst: 2023-2028

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar