(100 % chardonnay)
4 april 2025 (hemma)
Dehours Brisefer framställs av chardonnay från vingården med samma namn i Mareuil-le-Port i Marnedalen. Det handlar om rankor som planterades 1966 och 1992 som växer i en svag sluttning med sydostlig exponering.
Årgången här är 2007 och det gjordes totalt 1770 flaskor. Den här blev degorgerad i december 2015 med en dosage på 3 g/l.
Mycket bra! Den är strået vassare än Maisoncelle från samma årgång, som jag provar parallellt.
Doft: Utvecklad, gräddig, något fruktig, något oxiderad och efter hand parfymerad. Inslag av gräddkola, citronkola, ugnsbakat äpple, torkad frukt, lätt rostat bröd och lakritskola.
Smak: Utvecklad, fruktig, frisk och mycket torr smak med viss sälta. Citronkola och mogna gula äpplen. Hög syra, men skaplig balans. Lång, mycket torr eftersmak.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: 2022-2028
Mina intryck av tidigare årgångar (med länkar till resp. inlägg):


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar