(100 % chardonnay)
17 september 2021 (hemma)
Jérôme Dehours utmärker sig först och främst med sina härliga vingårdschampagner. Den här görs på chardonnay från vingården Brisefer, belägen strax väster om producentens hemkommun Mareuil-le-Port i den västra delen av Vallée de la Marne. Det handlar om rankor som planterades 1966 och 1992. I den här årgången räckte skörden till 1794 flaskor. Min blev degorgerad i oktober 2014 med en dosage på 2 g/l.
Det här är en mycket bra champagne! Faktiskt den bästa årgången jag druckit av Brisefer.
Doft: Stor, utvecklad och komplex. Inslag av smör, röda lätt bokna äpplen, mogen citrus, fat, honung och popcorn. Senare även mogna päron och hasselnötter.
Smak: Utvecklad, frisk, fruktig och torr smak av mogna äpplen, apelsinmarmelad och smör.
Betyg idag: 88
Sannolikt bäst: 2019-2024
Mina intryck av tidigare årgångar (med länkar till resp inlägg):
En trio som inleds med Trio:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar