(100 % chardonnay)
17 januari 2019 (hemma)
Dehours Brisefer görs på chardonnay från Lieu-dit Brisefer strax väster om Mareuil-le-Port i den västra delen av Marnedalen. Œnotheque på etiketten brukar innebära att det handlar om en sendegorgerad flaska, men inte i det här fallet! Den blev tvärtom degorgerad redan i december 2006. Köpt i ett tvåpack tillsammans med Les Genevraux Œnotheque 2002 i december 2018. Enligt etiketten var det endast 96 flaskor som såldes i denna omgång.
Champagnen har en fin och härligt komplex doft, men klart platt smak. Det är så klart svårt att avgöra, men möjligen har den varit dåligt förvarad. Jag sparar ungefär halva flaskan till dagen efter och den blir bättre då, men det här är ändå en anmärkningsvärt svag årgång av denna champagne!
Doft: Utvecklad, brödig, fruktig och komplex med lätt brända toner. Inslag av gummi, brasa, krut, mango, hasselnötter, hjortron, smutsig honung, gula ärtor och Mariekex.
Smak: Frisk, torr och något fruktig; endimensionell och oförlöst. Hög syra. Citron, gula äpplen och persika.
Betyg idag: 83
Sannolikt bäst: 2014-2020
Mina intryck av senare årgångar (med länkar till resp inlägg):
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar