Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 22 april 2019

2002 Dehours Brisefer Œnotheque

(100 % chardonnay)

17 januari 2019 (hemma)Dehours Brisefer görs på chardonnay från Lieu-dit Brisefer strax väster om Mareuil-le-Port i den västra delen av Marnedalen. Œnotheque på etiketten brukar innebära att det handlar om en sendegorgerad flaska, men inte i det här fallet! Den blev tvärtom degorgerad redan i december 2006. Köpt i ett tvåpack tillsammans med Les Genevraux Œnotheque 2002 i december 2018. Enligt etiketten var det endast 96 flaskor som såldes i denna omgång.

Champagnen har en fin och härligt komplex doft, men klart platt smak. Det är så klart svårt att avgöra, men möjligen har den varit dåligt förvarad. Jag sparar ungefär halva flaskan till dagen efter och den blir bättre då, men det här är ändå en anmärkningsvärt svag årgång av denna champagne!

Doft: Utvecklad, brödig, fruktig och komplex med lätt brända toner. Inslag av gummi, brasa, krut, mango, hasselnötter, hjortron, smutsig honung, gula ärtor och Mariekex.

Smak: Frisk, torr och något fruktig; endimensionell och oförlöst. Hög syra. Citron, gula äpplen och persika.

Betyg idag: 83

Sannolikt bäst: 2014-2020

Mina intryck av senare årgångar (med länkar till resp inlägg):


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar