(100 % pinot noir)
27 mars 2025 (hemma)
Den här ratafian från Pierre Deville är gjord på pinot noir från Verzy och skörden 2018. Den fick sex års lagring på ekfat innan den buteljerades.
Det här är en fantastisk ratafia! Den lyfter betänkligt vid högre temperatur. Jag dricker den vid totalt nio tillfällen under en period av tretton dagar. Den är otroligt bra från start och ända fram till sista glaset, men presterar som bäst mellan dag tre och tio.
Doft: Fruktig och kryddig doft med toner av rom. Inslag av Coca-Cola, aprikosmarmelad och trä följs av citronsaft och marsipan dag tre. På nionde dagen dyker det upp inslag av vingummin (hela påsen).
Smak: Söt, oljig, fruktig, frisk och harmonisk smak med härlig koncentration och viss sälta. Aprikosmarmelad, kokos, marsipanpralin (från dag tre), citronsaft (dag fyra) och söt apelsin (dag nio). En hög syra balanserar perfekt den söta frukten. Mycket lång eftersmak med aningen bittra toner av aprikoskärna.
Betyg idag: 92
Jag har tidigare druckit årgång 2016 av denna ratafia.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar