(100 % pinot noir)
29 mars 2024 (hos Alban i Verzy)
Efter att ha provat fem fina champagner avslutar vi med det allra bästa: Alban Corbeaux har äntligen buteljerat sin fantastiska ratafia!
När vi besökte Alban sommaren 2022 fick vi prova fem olika årgångar av hans ratafia från fat. Vid den tidpunkten hade han inte hunnit bestämma sig för om han skulle buteljera årgångarna var för sig eller göra en blandning av dem. Nu har han lyckligtvis beslutat sig för det förstnämnda!
Angående årgången i den här flaskan står det 2017 på etiketten, men Alban säger lite i förbifarten att han är ”ganska säker” på att det handlar om 2016…
Det här är under alla omständigheter en underbar ratafia!
Doft: Fruktig, kryddig och komplex. Inslag av tobak, aprikosmarmelad, kanelbulle och Västerbottensost.
Smak: Söt, fruktig och frisk smak som domineras av aprikosmarmelad. Fantastisk koncentration och otrolig balans mellan sötma och syra.
Betyg idag: 91
Sannolikt bäst: Hos Alban i Verzy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar