Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 25 december 2024

2016 Pierre Deville Ratafia Champenois

(100 % pinot noir)

 

29 mars 2024 (hos Alban i Verzy)

 


 

Efter att ha provat fem fina champagner avslutar vi med det allra bästa: Alban Corbeaux har äntligen buteljerat sin fantastiska ratafia!

 

När vi besökte Alban sommaren 2022 fick vi prova fem olika årgångar av hans ratafia från fat. Vid den tidpunkten hade han inte hunnit bestämma sig för om han skulle buteljera årgångarna var för sig eller göra en blandning av dem. Nu har han lyckligtvis beslutat sig för det förstnämnda!

 

Angående årgången i den här flaskan står det 2017 på etiketten, men Alban säger lite i förbifarten att han är ”ganska säker” på att det handlar om 2016…

 

Det här är under alla omständigheter en underbar ratafia!

 

Doft: Fruktig, kryddig och komplex. Inslag av tobak, aprikosmarmelad, kanelbulle och Västerbottensost.

 

Smak: Söt, fruktig och frisk smak som domineras av aprikosmarmelad. Fantastisk koncentration och otrolig balans mellan sötma och syra.

 

Betyg idag: 91

 

Sannolikt bäst: Hos Alban i Verzy

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar