Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 31 augusti 2022

2016 Nicolas Maillart Mont Martin

(100 % pinot meunier)

 

3 mars 2022 (hemma)

 


 

Mont Martin från Nicolas Maillart görs på meunier från vingården Les Monts Martin i Villers-Allerand och rankor som planterades 1972. Den är spontanjäst på fat och gjord utan den malolaktiska jäsningen. Flaskan blev degorgerad i juni 2020 med en dosage på 4 g/l.

 

Det här är en härlig champagne! Ung, men redan mycket bra.

 

Doft: Fruktig, kryddig och komplex. Inslag av björnbär, röda äpplen, gula päron, persika, lime, anis, fänkål, ingefära, lite hav och lite grön banan. Senare även svarta vinbär.

 

Smak: Frisk, fruktig och mycket torr smak med fin koncentration och påtaglig sälta. Björnbär, röda äpplen, persika, mogna päron och citron.

 

Betyg idag: 88

 

Sannolikt bäst: 2026-2032

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar