(50 % chardonnay, 25 % pinot noir, 25 % pinot meunier)
16 februari 2022 (hemma)
Det här är första gången jag öppnar en champagne från Corbon. I likhet med många andra producenter använder de sig av Mytik Diam-korkar, i syfte att undvika korkdefekt. Korkarna ser onaturliga ut, men är faktiskt gjorda av naturkork. Naturkorken smulas helt enkelt sönder, behandlas mot TCA och pressas sedan samman till korkar i önskad storlek – voilà! Processen ska i princip garantera att vinet inte blir korkskadat.
Varför skriver jag allt det här? Jo, jag upplever dessvärre den här champagnen som korkskadad – trots att flaskan är försedd med den smarta korken! Doften är klart skum, även om den blir bättre efter hand, medan smaken är tydligt platt. Inslag av citrus, vit frukt och ljust bröd dyker till slut upp i doften, medan smaken förblir både tråkig och kort.
Trist – jag får helt enkelt jaga reda på någon ny flaska från denna spännande producent!
Betyg idag: 0
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar