Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

onsdag 17 augusti 2022

Pierre Paillard Les Terres Roses XVII

(64 % chardonnay, 36 % pinot noir)

 

11 februari 2022 (hemma)

 


 

Det här är bröderna Paillards årgångslösa roséchampagne och den här utgåvan har 2017 som basårgång. Andelen reservvin uppgår till 30 %. Champagnen är gjord med hjälp av blandning genom att man tillsatt 5 % rött vin. Årets produktion uppgick till 18382 flaskor. Den här blev degorgerad i april 2020 med en dosage på 2 g/l.

 

En trevlig champagne!

 

Doft: Komplex, fruktig och aningen jordig. Inslag av hallon, jordgubbar, rosor, citronskal, röda äpplen, kex, röda vingummin och mint.

 

Smak: Frisk, bärig och mycket torr. Jordgubbar, röda äpplen och blodapelsin med lite skalbeska. Hög syra samt lång och aningen bitter eftersmak. Dag två är den mer harmonisk, men samtidigt lite lättare i stilen.

 

Betyg idag: 81

 

Sannolikt bäst: 2025-2030

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar