Intro

Här delar jag med mig av mina upplevelser av de champagner jag dricker. Jag betygsätter varje vin för att ge en samlad bild av hur jag upplever det vid tillfället för provningen. Min betygsskala är 0-100 och jag är relativt snål när jag delar ut mina poäng. De högsta poängen sparar jag till de riktigt stora upplevelserna! Då och då dyker det även upp mousserande viner från övriga världen eller stilla viner från Champagne.

måndag 22 augusti 2022

2013 Perseval-Farge Les Spectres

(100 % chardonnay)

 

19 februari 2022 (hemma)

 


 

Ännu en jättebra champagne från Perseval-Farge! Precis som i gårdagens Les Goulats möts jag även här av en underbart syrlig, elegant och naturlig smak. Champagnen är, utan att överdriva, ett under av renhet och elegans! Den håller ihop bra under de fyra dagar jag dricker den, men lyfter inte nämnvärt jämfört med första kvällens upplevelse.

 

Les Spectres görs på chardonnay från vingården Les Spectres i Chamery. Den är delvis fatjäst (72 %) och gjord utan den malolaktiska jäsningen. Flaskan blev degorgerad i februari 2019 utan dosage.

 

Doft: Ung och något fruktig. Inslag av gröna äpplen, citronyoghurt och tropisk frukt.

 

Smak: Syrlig, fruktig och mycket torr smak med fin intensitet och tydlig sälta. Ren och elegant! Citron, lime, gröna äpplen och tropisk frukt. Hög syra och lång eftersmak.

 

Betyg idag: 89

 

Sannolikt bäst: 2026-2033

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar